Nie ma potrzeby kupowania białej szałwii czy Palo Santo sprowadzanych z daleka (a także często pozyskiwanych w nieetyczny sposób), podczas gdy można nauczyć się samodzielnie tworzyć naturalne kadzidła z roślin, które rosną w Twoim otoczeniu lub ze składników, które najprawdopodobniej już masz w swojej kuchni.
W trakcie warsztatu stworzymy kadzidła wiązane z dzikich roślin oraz stożki kadzidłowe z cynamonu, drzewa sandałowego i olejków eterycznych.
Pobudzisz swoją kreatywność, zyskasz wiedzę na temat roślin, a także dowiesz się jakie tradycje wiążą się z paleniem kadzideł w różnych kulturach i do czego wykorzystuje się je współcześnie.
Zainspirujesz się do tego, aby w ramach swojej własnej praktyki uważności, zacząć przyglądać się bliżej otoczeniu - florze, faunie i innym organizmom, z którymi stykasz się na co dzień w przestrzeniach miejskich.
O prowadzącej:
„Aktualnie szkolę się na ścieżce psychoterapeutycznej, a spora część mojej codzienności obraca się wokół pracy terapeutycznej i rozwojowej, jednak moje zainteresowania i doświadczenia są znacznie szersze, czym z przyjemnością dzielę się z innymi. Swego czasu miałam swój własny projekt kulinarny, a procesy fermentacji zgłębiałam m.in podczas praktyk w małym wegańskim przedsiębiorstwie w Meksyku. Od kilku lat interesuję się również dzikimi roślinami i ich licznymi zastosowaniami. Moje warsztaty miałam okazję prowadzić w Polsce, Islandii i Portugalii.”
Kinga Kozłowska